بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران: دوازدهم دی

 
 

Sent to you by Mehrdad via Google Reader:

 
 


تیترهای اول

اعتماد در گزارش اصلی خود از "راهکار محسن رضایی برای حل مشکلات اخیر کشور" نوشته و آرمان همین گزارش را با عنوان "پیشنهاد موسوی می تواند سرآغاز تفاهم باشد" نقل کرده، تهران امروز از "امید های تازه در فضای سیاسی" خبر داده و "تاکید آیت الله جوادی آملی بر وحدت و انسجام ملی" تیتر اول روزنامه جمهوری اسلامی است.

آفتاب یزد در عنوان اصلی خود از قول حبیب الله عسگراولادی نوشته "قاتلان خواهرزاده موسوی همان حمله كنندگان به جماران هستند" و اسرار از همین منبع نوشته "صف معترضان از هتاکان جداست".

"فراخوان 22 میلیون ایرانی در طرح كشوری دیابت" گزارش اصلی روزنامه ایران است، جام جم خبر داده "وام گرفتن سخت تر می شود"، دنیای اقتصاد از "اجماع فقها بر تعیین قیمت سود بانکی در بازار" گزارش داده و جهان صنعت از قول رئیس شورای اصناف در تیتراول خود نوشته گرانفروشی نداریم گرانی داریم".

"انتقاد شدید کنگره آمریکا از تصمیم هیئت پارلمان اروپا برای سفر به تهران" تیتر اول خراسان است.

"تجلیل مراجع عظام تقلید از حضور مردم" تیتر اول رسالتو " آشوبگران مفسد فی الارض هستند" از زبان احمد جنتی عنوان اصلی کیهان.

چهل میلیون نفر

کیهان میزان شرکت کننده در تظاهرات عاشورا را در كل كشور از مرز 40 میلیون نفر و در تهران از مرز سه میلیون نفر رسانده و نوشته مطلعین و خبرگان منصف میزان حاضران تهران را حدود 4 میلیون نفر ذكر كرده اند بعضی هم كه خواسته اند حداكثر احتیاط را لحاظ كنند گفته اند در تهران سه میلیون نفر آمده اند.

به نظر سرمقاله کیهان این عدد یعنی اینكه مجموع رای دهندگانی كه در تهران به احمدی نژاد و میرحسین موسوی رای دادند و این از نظر كمیت و كیفیت بخوبی نشان داد كه انقلاب اسلامی علیرغم گذشت سه دهه هنوز از آبشخور انقلاب 57 تغذیه می كند و البته پویاتر و پرحرارت تر و معنادارتر. اگر انقلاب اسلامی با حضور حدود 30 میلیون نفر ایرانی به پیروزی رسید، اینك ده ها میلیون ایرانی و صدها میلیون مسلمان در دنیا و ده ها نظام سیاسی از آن حمایت می کنند.

خیرگی ناظران

رسالت در سرمقاله خود نوشته راهپیمایی روز چهارشنبه گذشته در ایران چشم ناظران جهانی را خیره کرد و معادلات و محاسبات شش ماه گذشته آنها را پس از انتخابات به هم ریخت. تهران روز چهارشنبه گذشته یک روز تاریخی را پشت سر گذاشت. مردم کیلومترها در خیابان های آزادی، انقلاب تا امام حسین در صفوف به هم فشرده آمده بودند.

به نوشته این روزنامه تحلیلگران خارجی فکر نمی کردند مردم تهران در یک روز غیر تعطیل ساعت 3 بعد از ظهر که شلوغ ترین ساعت کاری است به خیابان ها بریزند. ساعت یاد شده یک ساعت اداری نبود که بگویند کارمندان دولت را آورده اند. همه آمده بودند با هر وسیله ای که شده بود خود را به "آزادی"، "انقلاب" و "امام حسین" رساندند!

جمع آرا در تظاهرات

ایران روزنامه دولت در سرمقاله خود ادعا کرده که در تظاهرات عاشورا همه متن مردم به صحنه آمده بودند و سلیقه‌های سیاسی كنار رفته بود. در این بین حضور كسانی كه در انتخابات 22 خرداد به كاندیداهای غیر پیروز - از جمله به میرحسین موسوی - رأی داده بودند هم چشمگیر بود.

به نوشته روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی در واقع این حضور به این معنا بود كه از نظر ملت انتخابات دیری است كه تمام شده و اینك باید همدوش هم در میدان دفاع از انقلاب، نظام و كشور خود حضور داشته باشند. این حضور - بخصوص در تهران - بسیار چشمگیر و معنادار بود.

این روزنامه اظهار عقیده کرده که تظاهرات عاشورا نشان داد آنهایی كه تلاش می‌كنند معنای سیاسی «جدا انگارانه» از آرای مردم ارائه دهند، كاملاً خطا می‌كنند. رأی مردم اول برای نظام و در مرحله دوم برای فردی كه نام او روی ورقه رأی ثبت شده است به صندوق ریخته می‌شود.

شرایط حساس کنونی

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته در شرایط حساس كنونی همه باید با توصیه های خیرخواهانه و از هر راه دیگری كه می توانند جلوی افراط ها را بگیرند و برای اصلاح ادبیات سیاسی جامعه به ویژه مطبوعات و سخنرانان و رسانه ملی و پاكسازی آن از پرخاشگری تلاش نمایند.

به نوشته این روزنامه یك جریان خطرناك تشنه قدرت در كشور درحال برنامه ریزی و پیاده كردن آن برای ادامه تنش ها و تشنج هاست . این جریان موجودیت خود را در بحران جستجو می كند و آرامش را برای بقای حیات خود خطرناك می بیند. به این جریان قدرت طلب نباید میدان داده شود.

تنش های بی حاصل

تهران امروز در سرمقاله خود نوشته از دید اعتدال‌گرایان، افراط گرایی سمی است كه اگر در رگ‌های جامعه ساری شود تمام فعالیت‌های عادی كشور را در تمامی حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی متوقف می‌كند و انرژی نیروی خلاق و كارآمد جامعه به جای اینكه برای بهبود اوضاع كشور به كار رود، صرف تنش‌های بی‌حاصل سیاسی می‌شود كه امنیتی شدن فضا هم نتیجه آن خواهد بود.

به نوشته این روزنامه به دلیل آگاهی از تبعات منفی افراط‌گرایی است كه شخصیت‌هایی كه به عقلای قوم مشهور هستند به تدریج و در پی تمایل عمومی برای ایفای نقش بیشتر در كنترل اوضاع بر میزان فعالیت‌های خود افزوده‌اند. از هفته گذشته تا كنون نمود اقدامات اعتدال‌گرایانه از قم تا تهران و در بین چهره‌های سیاسی تا چهره‌های مذهبی دیده می‌شود.

تهران امروز ادامه داده اگر تمایل عمومی كه برای ایجاد فضای آرام در كشور دیده می‌شود و علی لاریجانی رئیس مجلس هم دیروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه مشهد به آن اشاره كرد و ایجاد فضای آرامبخش را فوری‌ترین نیاز كشور دانست، حاصل شود، آن گاه می‌توان امیدوار بود توان و پتانسیل‌های موجود در كشور برای بهبود و افزایش رفاه عمومی به كار گرفته شود.

سرآغاز آرامش

جعفر گلابی در مقاله اعتماد در تفسیر بیانیه اخیر مهندس موسوی نوشته پذیرش دولت دهم توسط مهندس میرحسین موسوی فصل جدیدی از تحولات را در کشور رقم خواهد زد. این موضع جدید و متفاوت که پس از شش ماه فراز و فرودهای سنگین پس از انتخابات و حوادث عمدتاً تلخ به منصه ظهور می رسد می تواند آغاز فصلی از آرامش را که هم اینک کشور به شدت به آن محتاج است، رقم بزند.

این نویسنده پیش بینی کرده که این موضع از سوی هواداران جوان جنبش سبز با چهره یی عبوس و شاید عصبانیت آسا نگریسته شود ولی تاکید کرده که مهم تر از هر چیز و اولویت دارتر از هر امری منافع ملی و امنیت کلی کشور است که هر انسان مسوولیت شناسی خود را مقید به آن می داند و چه بسا مجبور می شود به رغم تمایلات شخصی و منافع فردی اهتمام ویژه یی نسبت به آن داشته باشد.

اخلاق مقدم بر همه چیز

رضا اکرمی در مقاله ای در اعتماد خشونت های روز عاشورا را محکوم کرده و نوشته در جامعه ما باید به مسائل اخلاقی بیشتر پرداخته شود چرا که بی توجهی به این امر عامل اصلی بسیاری از اتفاقات است. اگر اخلاق را بر همه کارها مقدم بداریم هیچ گاه شاهد اتفاقات ناشایست نخواهیم بود چرا که ذات اخلاق و گرایش به اخلاق گرایی نیکوست، بنابراین گرایش به اخلاقیات انسان را از دست زدن به اعمال ناشایست باز می دارد.

نویسنده مقاله اعتماد تاکید کرده قانون به درستی مشخص خواهد کرد که چه کسی انقلابی است و چه کسی ضد انقلابی. قانون مشخص خواهد کرد که چه کسی گناهکار و متهم است و چه کسی از اتهام مبرا است. اینها مواردی است که باید بر اساس انصاف، آگاهی و اخلاق بررسی شود.

گرانی هست

جهان صنعت که در تیتر اول خود از قول رییس شورای اصناف نوشته گرانفروشی نیست گرانی هست در سرمقاله این شماره خود نوشته بالاخره یک نفر پیدا شد که اصل گران بودن کالاهای اساسی را تایید کند! روز گذشته رییس شورای اصناف با تایید گران بودن کالاها سعی کرد خرده‌فروش‌ها و اصناف را از مظان اتهام گرانفروشی دور کند و بار سنگین گرانی را به دوش نهادی دیگر بیندازد.

به نوشته این روزنامه گرچه همه تقصیر را به گردن هم می اندازند اما آنچه بالاخره نمود داشت اذعان یکی از مسوولان کشور به وجود گرانی است. تا پیش از این همه گرانی را تکذیب می‌کردند اما گویا این پنج حرفی لعنتی آنقدر آشکار شده که دیگر توان تکذیبش وجود ندارد.

اجماع علما

دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود خبر داده که در آستانه آغاز بحث‌های همیشگی بر سر تعیین نرخ سود بانكی برای یك سال دیگر، یک عضو روحانی كارگروه بانكداری بدون ربا هشدار داده است كه تا زمانی كه تك رقمی شدن نرخ تورم در حد یك آرزو است، بانك مركزی نباید اقدام شتابزده‌ای در تعیین نرخ سود بانكی انجام دهد.

عباس موسویان كه به نوشته این روزنامه در سال‌های اخیر به عنوان یكی از كارشناسان برجسته اقتصاد اسلامی مطرح شده است، ضمن تشریح ابعاد شرعی، قانونی و اقتصادی نرخ سود بانكی و نرخ تورم گفته فقها به این جمع‌بندی رسیده‌اند كه در شرایط عادی و طبیعی، قیمت باید در بازار تعیین شود.

واردات گاز

آرمان در گزارشی خبر داده ایران که دومین دارنده ذخایر گاز اعلام می شود اما در عمل اوضاع به صورتی پیش رفته که کشور ما از این ثروت‌های زیر زمینی خود به نحو مطلوبی استفاده نمی کند و در بین صادر کنندگان گاز جایگاه پائینی دارد.

به نوشته این روزنامه افزایش مصرف داخلی گاز کشور، باعث شده ظرفیت توانایی صادرات گاز ایران تقلیل یابد. بروز چنین وضعی برخی نگرانی‌ها را در بین کارشناسان و نمایندگان مجلس به وجود آورده است. چنان یک عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت که در حال حاضر کشور به یک واردکننده گاز تبدیل شده است.

موید حسینی صدر، عضو کمیسیون انرژی مجلس بر اساس گزارش آرمان گفته در حالی که در بخش ذخائر گاز دارای دومین ذخیره عظیم گازی است و ما برای تامین گاز خوراک کارخانه‌های پتروشیمی و صادرات با مشکل مواجه هستیم.


 
 

Things you can do from here:

 
 

۱ نظر:

Unknown گفت...

آیت‌الله منتظری پدر انقلاب اسلامی فرمودند: 
حفظ نظام مقدمه ‌است برای حفظ و انجام دستورات اسلامی. اگر بنا باشد به بهانه حفظ نظام، اقدامات ضد اسلامی انجام شود، نه نظام خواهد ماند نه اسلام
بسیجیها برادران و پدران ما هستند ‌ای برادر بسیجی‌آیا وجدانا شما قبول دارید رفتار شما به مردم مسلمان ما، رفتار اسلامی هست
چطور این جمهوریه عزیز اسلامی ما دو‌ام خواهد آورد وقتی‌رفتار دولت با مردم مسلمان ما کاملا غیر اسلامی هست