پخش تلويزيون فارسی بی بی سی از يک ماهواره جديد

 
 

Sent to you by Mehrdad via Google Reader:

 
 

via BBC Persian by صادق صبا on 1/6/10

حدود دوهفته است که دريافت تلويزيون فارسی بی بی سی و چند کانال فارسی زبان ديگر در ايران با مشکلاتی مواجه شده است. بسياری از مخاطبان ما همچنان می پرسند که چرا بی بی سی برنامه ها ی خود را قطع کرده است و عده ای تا آنجا پيش رفتند که ما را متهم کردند که عمدا در اين روزهای حساس برنامه های خودمان را متوقف کرده ايم (رجوع شود به برخی نظرهايی که در همين وبلاگ مطرح شده است.)

من خواستم بار ديگر به اطلاع بينندگان بی بی سی برسانم که ما به هيچ وجه برنامه های بی بی سی را قطع نکرده ايم و پخش برنامه های ما ادامه دارد.

برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی همچنان از طريق ماهواره های تل استار 12 و يوتل ست "دابليو 2 ام" و وبسايت بی بی سی فارسی قابل دريافت است. البته بسياری از بينندگان گفته اند که مردم ايران اغلب به اين ماهواره ها دسترسی ندارند. البته من می پذيرم که مردم ايران اغلب از طريق ماهواره هاتبرد برنامه های ما را دريافت می کردند و حال با مشکل روبه رو شده اند. ولی اگر کسانی بخواهند برنامه های ما را ببينند در وضعيت فعلی می توانند از طريق اين دو ماهواره آن را دريافت کنند. بايد همچنين تاکيد کنم که انداختن پارازيت بر ماهواره تل استار 12 بسيار مشکل است.

در عين حال ما همچنان با مسئولان هاتبرد در مذاکره هستيم تا برای پخش مجدد برنامه های خود از طريق اين ماهواره راهی پيدا کنيم. همان طور که در يادداشت قبلی نوشتم به دنبال شدت يافتن پخش پارازيت بر تلويزيون فارسی بی بی سی از حدود دو هفته پيش مسئولان هاتبرد تصميم گرفتند پخش برنامه های ما را قطع کنند.

مسئولان اين ماهواره می گويند که پخش پارازيت باعث شده بود که عملا کانال های ديگری که در مجاورت تلويزيون فارسی قرار دارند با اختلال مواجه شوند و در نتيجه هاتبرد تحت فشار اين کانال ها مجبور به چنين اقدامی شد. ماهواره نايل ست نيز به همين دليل به اقدام مشابهی دست زد و در نتيجه نه تنها پخش کانال بی بی سی بلکه پخش چند شبکه فارسی زبان ديگر هم از اين ماهواره ها قطع شد.

کارشناسان فنی دقيقا مشخص کرده اند که پارازيت ها از داخل خاک ايران ارسال می شود. اين اقدام بر خلاف کليه قراردادهای بين المللی است. اقداماتی صورت گرفته تا مجمع جهانی ارتباطات (آی.تی.يو) که مقر آن در ژنو است به اين تخلف آشکار رسيدگی کند.

ايران در حالی در شبکه های تلويزيونی ماهواره ای اختلال ايجاد کرده که خود از طريق همين ماهواره ها همچنان برنامه های تلويزيون دولتی ايران را پخش می کند.

بعضی از بينندگان انتظار دارند که برای تنبيه دولت ايران بی بی سی و يا دولت های غربی به عمل مشابهی دست بزنند و در شبکه های جمهوری اسلامی پارازيت بيندازند و يا حتی " پرس تی وی" ، کانال انگليسی زبان دولت ايران را که مقر آن در لندن است، تعطيل کنند.

خواستم به اطلاع بينندگان بی بی سی برسانم که نبايد از بی بی سی و يا کشورهای غربی انتظار داشته باشند که دست به اقدامات غير قانونی بزنند. البته پارازيت انداختن از لحاظ فنی کار نسبتا راحتی است. ولی نبايد اقدام غير قانونی را با اقدام مشابهی پاسخ داد.

کشورهای غربی بايد به قوانين و مقررات بين المللی و اصل آزادی بيان پایبند باشند. اگر قرار است که اقدامی صورت گيرد بايد از طريق قانون باشد. البته مجمع جهانی ارتباطات و يا ماهواره هايی که برنامه های تلويزيون دولتی ايران را پخش می کنند می توانند به حکومت ايران اخطار دهند که اگر مقررات جهانی را رعايت نکند و همچنان از داخل خاک ايران بر کانال های ديگر پارازيت انداخته شود پخش برنامه های ايران هم متوقف خواهد شد.

بعضی از بينندگان برای جلوگيری از پارازيت پيشنهاد داده اند که ما برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی را در مجاورت کانال های دولتی ايران پخش کنيم تا در صورت پارازيت اندازی شبکه های دولتی ايران هم مختل شوند. بايد به اطلاع اين بينندگان برسانم که دولت ايران يک ترانسپوندر کامل را با صرف هزينه های هنگفت در اين ماهواره ها در اختيار گرفته و کانال ديگری نمی تواند در مجاورت آنها برنامه پخش کند.

در اينجا لازم است به اطلاع همه برسانم که در روزهای آينده برنامه های تلويزيون فارسی از ماهواره جديدی نيز پخش خواهد شد که ايجاد اختلال در آن مشکل است. جزئيات اين ماهواره جديد را در اسرع وقت در اختيار شما قرار می دهيم

صادق صبا، رئيس بخش فارسی بی بی سی است


 
 

Things you can do from here:

 
 

هیچ نظری موجود نیست: